Amy

Omdat mijn interesse al vroeg uitging naar gezondheid besloot ik na het afronden van de HAVO om Voeding en Diëtetiek te gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Na een aantal jaar studeren kon ik me niet meer vinden in het reguliere karakter van de opleiding. Er werd niet naar de totale mens gekeken maar men ging uit van gewicht, ziekte, grafiekjes, kilocalorieën en vooral van ‘de schijf van vijf’. Het ging niet om de oorzaak maar om de behandeling van de klacht.

Na er een paar jaar tussenuit te zijn geweest om in een strandtent te werken op Isla Margarita in Venezuela ben ik naast een fulltime baan weer gaan studeren. Dit was grotendeels uit interesse maar tevens noodgedwongen omdat ik nek-, schouder-, en armklachten had ontwikkeld door statisch computerwerk. Ik volgde de studie Gezondheidstherapeut aan de Europese Academie te Antwerpen. Hier werd ik opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut.

Tijdens deze opleiding werkte ik als re-integratiedeskundige. In deze functie begeleide ik mensen individueel en groepsgewijs naar passende arbeid. In deze baan genoot ik met name van de diversiteit aan cliënten. Ik heb gewerkt met mensen met een WW, WAO of bijstandsuitkering maar ook met daklozen, verslaafden en prostituees.

Na het afronden van de opleiding tot Gezondheidstherapeut had ik het gevoel dat ik nog niet klaar was om echt mensen te gaan behandelen. Ik was van mening dat ik nog niet voldoende kennis had. Omdat ik les had gehad van een osteopaat, en erg onder de indruk was van de kennis van deze man, besloot ik osteopathie te gaan studeren aan College Sutherland te Amsterdam.

Tijdens de opleiding tot osteopaat heb ik gewerkt als accountmanager en trainer voor een bedrijf in voedingssupplementen. Via hen heb ik verschillende cursussen, symposia en masterclasses gevolgd alsmede de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde. Verder heb ik trainingen geschreven en deze ook door heel Nederland gegeven voor dat bedrijf. Deze trainingen gingen over een gezonde voeding, levenswijze en suppletie. In mijn praktijk geef ik door mijn achtergrond en werkervaring naast de osteopathische behandeling ook regelmatig adviezen met betrekking tot voeding, suppletie en een gezonde levenswijze.

Mijn opleiding tot osteopaat heb ik afgerond door mijn casestudie: ‘Casestudie naar de relaties tussen lever, fluctuatie en schouderklachten‘ met succes te verdedigen.

Praktijk voor Osteopathie
Maaipad 4
4661 EX Halsteren

KvK-nr: 53229169
BTW-id: NL001734642B57

Wanneer u een klacht heeft over de behandeling van Amy Friedlander kunt u dit ten aller tijden met haar bespreken. Mocht er hierna toch nog een conflict bestaan, kunt u informatie vinden op de website van onze beroepsverening NRO hoe hier mee om te gaan.