Behandeling

Wanneer u een afspraak maakt krijgt u per e-mail een intakeformulier (vragenformulier) toegestuurd. In het intakeformulier wordt gevraagd naar uw huidige klachten en uw ziektegeschiedenis.

Tijdens het eerste consult worden de klachten verder met u besproken en wordt uw ziektegeschiedenis doorgenomen. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats op de drie onderling afhankelijke systemen:
– Pariëtaal aspect: het bewegingsapparaat gevormd door onder andere botten, spieren, pezen, gewrichten en wervels.
– Visceraal aspect: de inwendige organen met hun bloedvaten, lymfevaten en besturende zenuwen.
– Cranio-sacraal aspect: de schedel en de wervelkolom met daarin het hersenvocht, de vliezen en het zenuwstelsel.

Op grond van de bevindingen uit het onderzoek volgt aansluitend de behandeling. Indien nodig kunt u aanvullende adviezen krijgen met betrekking tot levenswijze, houding en voeding. Deze adviezen zijn ter ondersteuning van de behandeling en om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Afhankelijk van de klachten vindt er een controle plaats om het resultaat te bespreken en eventueel verder te behandelen.
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken. Wel is het wenselijk dat u uw huisarts informeert over de behandeling bij een toekomstig bezoek.

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden (deels) het consult. Een overzicht hiervan vindt u op de website van zorgwijzer.
De kosten van een consult zijn € 90,- (€ 95,- per 1 augustus 2024) voor een uur, dit kunt u na de behandeling contant voldoen, overmaken of per pin betalen. U krijgt een nota mee die u eventueel kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. De frequentie van de behandelingen zal in het begin eenmaal per drie tot vier weken zijn. Hoe beter het gaat, hoe meer tijd er tussen de behandelingen zal komen.

Gratis inloopspreekuur

Iedere donderdag van 9.15 uur tot 10.00 uur is er een gratis inloopspreekuur. Er wordt 15 minuten ingeroosterd voor u om uw vragen te stellen betreffende uw gezondheidsklacht. Besproken wordt of osteopathie iets voor u kan betekenen.

U dient vooraf wel een afspraak te maken, dit kan telefonisch of per e-mail. U krijgt een vragenformulier toegestuurd wat u ingevuld mee kunt nemen naar de afspraak. Op deze manier krijgt de osteopaat een duidelijk beeld van uw klacht waardoor ze gericht vragen kan stellen om u een zo goed mogelijk advies te geven.

Praktijk voor Osteopathie
Maaipad 4
4661 EX Halsteren

KvK-nr: 53229169
BTW-id: NL001734642B57

Wanneer u een klacht heeft over de behandeling van Amy Friedlander kunt u dit ten aller tijden met haar bespreken. Mocht er hierna toch nog een conflict bestaan, kunt u informatie vinden op de website van onze beroepsverening NRO hoe hier mee om te gaan.