Osteopathie

Osteopathie is een vorm van geneeskunde waarbij manueel behandelt wordt, dat wil zeggen ‘met de handen’. De osteopathie is een geneeswijze met respect voor mens en natuur. Osteopathie richt zich op de totaliteit van de mens en helpt de zelfgenezende krachten die in ieder organisme aanwezig zijn te stimuleren.

De osteopathie stelt dat alles wat leeft en gezond wil blijven, goed moet kunnen bewegen. Dit vormt de basis van de behandeling. Elke structuur van het lichaam wordt onderzocht op beweeglijkheid. Een verminderde beweeglijkheid betekent een verminderde functie, hierdoor kunnen klachten ontstaan.

Het lichaam is continu in beweging. Dit zijn willekeurige of bewuste bewegingen zoals lopen, heffen van een arm en draaien van het hoofd. Daarnaast bestaan ook de onwillekeurige of onbewuste bewegingen zoals bijvoorbeeld de darmperistaltiek en het kloppen van het hart. De osteopathie onderzoekt zowel de willekeurige als de onwillekeurige bewegingen om de oorzaak van de klacht of ziekte te achterhalen.

Op onderstaande foto’s kunt u verder klikken om meer informatie over osteopathie te verkrijgen.

Praktijk voor Osteopathie
Maaipad 4
4661 EX Halsteren

KvK-nr: 53229169
BTW-id: NL001734642B57

Wanneer u een klacht heeft over de behandeling van Amy Friedlander kunt u dit ten aller tijden met haar bespreken. Mocht er hierna toch nog een conflict bestaan, kunt u informatie vinden op de website van onze beroepsverening NRO hoe hier mee om te gaan.